Ældre i Vejen skal træne med DigiRehab
DigiRehab bød i forsommeren velkommen til Vejen Kommune som fast samarbejdspartner. Efter et meget vellykket forsøg med DigiRehab har Vejen Kommune valgt at gøre DigiRehab til et fast tilbud til ældre borgere i kommunens hjemmepleje.

”DigiRehab har givet vores medarbejdere et nyt redskab til at sætte systematisk og målrettet ind med træning til de ældre. Det har øget de ældres styrke og livskvalitet markant. Det er en tidlig og forebyggende indsats, som vi er sikre på, giver bedst effekt på øget livskvalitet og selvhjulpenhed for vores borgere, ” siger Bjarne Krab Mortensen, velfærdsteknologisk koordinator i Vejen Kommune.

70 pct. af de ældre borgere, der i første omgang har fået tilbudt træning med DigiRehab i Vejen Kommune, har i gennemsnit øget deres styrke med over en tredjedel. Den store forbedring af den fysiske formåen er opstået efter bare 12 ugers træning med DigiRehabs programmer.

Vejen Kommune har ikke målt direkte på effekten af behovet for hjælp i hjemmeplejen, men kan dog se, at behovet generelt er faldende for den samlede gruppe.

”Vi fokuserer først og fremmest på den livskvalitet, vi kan tilbyde de ældre med dette træningstilbud. Vi har testet DigiRehab på flere forskellige målgrupper af ældre. Træningen virker positivt på dem alle. Derfor sætter vi nu bredt ind med tilbuddet til de ældre borgere, der er motiveret og vil have gavn af træningen som et led i hjemmeplejen,” siger Bjarne Krab Mortensen.

Også teamleder Line B. Juhl er meget tilfreds med brugen af DigiRehab i Vejen.

"”Medarbejderne kan virkelig se værdien i DigiRehab. De føler, at det giver mening for dem at træne med de ældre. Både fordi de synes, det er en god måde at være sammen med borgeren på, men også fordi de kan se effekten tydeligt, suger hun.”

Line B. Juhl uddyber sin holdning til DigiRehab i kommunalsundhed.dks omtale af succesen i Vejen her.
Du skal desværre være abonnent for at se omtalen, men det er muligt at lave et uforpligtende prøveabonnement.

Vil du have mere detaljeret viden om DigiRehabs effekt i Vejen? Kontakt direktør Niels Heuer på nh@digirehab.dk