DigiRehab får ny samarbejdskommune på Fyn
Ældre borgere på Fyn får nu også mulighed for at træne sig stærkere og mere selvhjulpne med træningsprogrammer fra DigiRehab. DigiRehab har indgået et nyt samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, der starter et forløb med DigiRehab op her i foråret.

"Vi er meget glade for at føje Faaborg-Midtfyn Kommune til listen over samarbejdskommuner. Vi oplever, at det gavner både borgere og budgetter, hver gang vi gør en indsats i en kommune. Derfor glæder vi os også til at se borgerne på Fyn få øget livskvalitet og selvstændighed i hverdagen," siger direktør i DigiRehab, Niels Heuer.

I første omgang vil 50 borgere fra hjemmeplejen i Gislev i Faaborg-Midtfyn Kommune få tilbud om at deltage i et 12 ugers forløb med DigiRehab. De ældre skal lave 2 x 20 minutters personlig styrketræning om ugen hjemme hos sig selv. Træningen vil foregå med skræddersyede programmer fra DigiRehab og sammen med den sosu-medarbejder, der normalt kommer hos den ældre.

”Træningen er et ekstra tilbud, vi giver i Faaborg-Midtfyn, da vi oplever, at det giver energi og styrke til at klare flere af de daglige gøremål på egen hånd. Og det giver borgerne en øget følelse af livskvalitet, når de kan gå ud i haven, komme i bad eller på toilettet, når de selv vil,” siger sundhedsfaglig teknologikonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune, Kathrine Skov Kastrup.

Tryghed og arbejdsglæde
Det er erfaringen i DigiRehab, at muligheden for at træne efter skræddersyede programmer sammen med en kendt sosu-medarbejer skaber stor tryghed og motivation hos de ældre. Samtidig giver træningsindsatsen sosu-medarbejderne mulighed for at være sammen med borgerne på en ny og givende måde. Netop denne fordel venter formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, Herdis Hanghøi, sig også meget af.

”Det er på mange måder en fordel, at sosu-medarbejderne kan udføre denne opgave med støtte fra DigiRehab. Medarbejderne får mulighed for at være sammen med borgerne i lidt længere tid og på en konstruktiv måde, der giver ekstra arbejdsglæde. Det tror vi er gavnligt for alle parter,” siger hun.

Efter forløbet i Gislev skal indsatsten evalueres. Går det som forventet godt, skal tilbuddet med tiden udbredes til flere borgere.

DigiRehab anvendes allerede med stor succes i mange danske kommuner som for eksempel Aalborg, Viborg, Vejen, Gribskov og Rudersdal. Også Århus Kommune er på vej med en implementeringsplan. DigiRehab er desuden i brug på Island og i Norge.