DigiRehab giver stor effekt i Aalborg
 

Aalborg Kommune har stor succes med konceptet "Træning før pleje", hvor DigiRehab bruges som et væsentligt træningsredskab til ældre i eget hjem. Ifølge Nordjyske Stiftstidende forventer forvaltningen at skulle bruge 32-35 millioner kroner mindre end forventet på driften af ældreområdet i 2017.

En god del af besparelsen skyldes netop konceptet "Træning før pleje". Her sikrer Aalborg Kommune, at ældre får træning og hjælp til selvhjulpenhed, så flere borgere opnår større selvstændighed. I konceptet bruger sosu-personale DigiRehab som et træningsredskab til mange ældre i eget hjem.

Til Nordjyske Stiftstidende siger ældre- og handicaprådmand Thomas Krarup (K):

"Noget af det, der overrasker positivt, er, at vores træning før pleje, giver så god bonus. Det er jo ikke, fordi man er holdt op med at lave den service, som man skal, men det handler simpelthen om, at efterspørgslen falder som følge af, at man træner mere, end man plejer."

Nedenfor kan du læse hele artiklen fra Nordjyske Stiftstidende og en opsamling af effekten af DigiRehab i Aalborg Kommune. Den viser blandt andet, at et 12 ugers træningsforløb i snit skabte en reduktion i behovet for pleje på hele 88 minutter om ugen per ældre i gennemsnit.

Klik på billedet og se pdf med effektmålinger af DigiRehab i Aalborg.Klik på billedet og se artiklen fra Nordjyske Stiftstidende. 

Via dette link kan du se en tidligere beskrivelse af brugen af DigiRehab i Aalborg Kommune i Magasinet Pleje.