DigiRehab inviterer ministre til innovationsdag
De danske politikere skal have øjnene op for, hvor meget vi som samfund kan vinde, hvis træning til selvhjulpenhed bliver prioriteret højere i de danske kommuner.

Derfor har DigiRehab inviteret ældreminister Thyra Frank, finansminister Kristian Jensen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde til vores stand på Velfærdens Innovationsdag den 25. januar.

Her vil DigiRehab fortælle, hvordan blot en lille indsats med målrettet træning til selvhjulpenhed kan skabe fornyet livskvalitet hos de ældre og samtidig generere store besparelser i ældreplejen.

Ifølge DigiRehabs beregninger kan der på et halvt år spares omkring en halv milliard kroner, hvis 50.000 ældre i hjemmeplejen gennemfører blot 12 ugers vellykket træning til selvhjulpenhed. Læs mere om beregninger her. 

”Vi står overfor en fremtid, hvor antallet af ældre stiger markant. Det er ganske enkelt ikke nok at udlodde puljer med hele og halve milliarder til at lappe huller i ældreplejen. Det er på tide, at de danske politikere vågner op og ser på de nye løsninger, der kan lette presset på ældreplejen – og her bør træning til selvhjulpenhed være en selvfølge,” siger DigiRehabs direktør Niels Heuer.

Med DigiRehabs digitale løsning kan rigtig mange ældre få målrettet individuel træning for ganske få ressourcer. Den øgede selvhjulpenhed, der kommer ud af træningen, kan reducere behovet for hjemmehjælp med omkring en time per borger om ugen. Det sparer ikke alene penge, men også medarbejderressourcer.

”Vi mangler allerede nu sosu-medarbejdere i de danske kommuner. Det er et problem, der vil forværres betragteligt over de kommende år. Vi skal derfor finde måder at reducere ikke bare det økonomiske forbrug, men også presset på behovet for medarbejderne. Begge dele kan træning som den, der ligger i DigiRehab, bidrage væsentligt til,” siger Niels Heuer.

DigiRehab på Velfærdens Innovationsdag

Vi er i DigiRehab med på Velfærdens Innovationsdag hele dagen.

Kom og hør…

  • Hvordan kommunerne med bare 12 ugers træningsindsats kan reducere ældres behov for hjemmehjælp med i gennemsnit en time om ugen.

  • Hvordan målrettet træning kan styrke selvstændighed og livskvalitet hos de ældre.

  • Hvordan sosu-medarbejderne via DigiRehabs digitale træningsløsning kan blive nøglemedarbejdere i det forebyggende arbejde.

  • Hvordan træning til selvhjulpenhed kan sikre økonomien i fremtidens ældrepleje.


Vi har selvfølgelig også en lille konkurrence med på standen. Vi har sat et par flasker rigtig god vin på højkant.

Læs mere om Velfærdens Innovationsdag her.