SOSU-medarbejderne i Århus er spændte på DigiRehab
"Det bliver virkelig spændende." "Et genialt redskab." "Nu bliver vi i stand til at reagere hurtigere, når vi opdager et behov hos en ældre."

Sådan lød nogle af kommentarerne fra en lille flok SOSU-medarbejdere i Århus Kommune, da de en sommerdag sidst i august var på kursus i anvendelsen af DigiRehab. Efter de fire timers intense undervisning i DigiRehab og tankerne bag det digitale redskab, følte medarbejderne sig generelt klar til at gå ud at prøve kræfter med den nye arbejdsopgave.

Medarbejderne oplevede generelt teknologien i DigiRehab som ganske let forståelig. Samtidig var de overordnet set begejstrede over at få en ny mulighed for at træne kvalificeret med borgerne og opleve en funktions-fremgang hos dem.

Læs her et lille udpluk af medarbejdernes reaktioner efter undervisningsdagen i august.Fathiya Abdullahi, hjemmeplejen i Skåde: Jeg synes, det er fantastisk at få et redskab, der konkret viser, hvordan vi skal træne med de ældre. Jeg har i forvejen et meget stort fokus på at hjælpe borgerne til en bedre funktionsevne i det daglige, men jeg er jo ikke uddannet i det. Jeg har selv somme tider fundet på lidt øvelser og fx givet dem en bold at presse på med hænderne. Nu kan jeg få lov at arbejde meget mere effektivt med det, når jeg kan se konkrete øvelser til den ældre på video.Lisbeth Buch, hjemmeplejen i Skåde: Jeg tror, at DigiRehab er en rigtig god ide. Når vi som SOSU-personale kan bruge DigiRehab, kan vi reagere hurtigere, hvis vi opdager, at en borger har et behov. Umiddelbart kan jeg sagtens se, at nogle af de borgere, jeg kommer hos i hverdagen, vil kunne få gavn af træningen. Jeg tror også, at det i mange tilfælde vil blive lidt sjovt at være sammen med borgerne på den måde.

 Lise Tjerrild, hjemmeplejen i Skåde: Det er meget fint, at vi skal finde de borgere, der selv er motiveret for træningen. Det er virkelig godt, at vi ikke behøver at lokke nogle, der faktisk ikke orker eller har lyst, men kan give tilbuddet til dem, der vil have glæde af det. Vi skal jo lige have lidt øvelse i, hvilke knapper vi skal trykke på på selve appen, men det virker nu simpelt nok. Jeg er sikker på, at det vil føles som en stor succes at opleve en borger, der trives bedre i kraft af den træning, vi har givet dem. Jeg glæder mig i hvert fald til at se en fremgang hos nogle af "mine" borgere.

 Maja Madsen, hjemmeplejen i Skåde: Jeg er meget spændt på at komme i gang. Det bliver virkelig sjovt at se, om vi kan skabe en fremgang hos borgerne. Jeg tror også, at det vil være motiverende for både borgerne og os medarbejdere, at vi kan se øvelserne tydeligt på video og lave dem sammen. Jeg har i hvert fald tænkt mig at træne sammen med de ældre, så vi får en fælles oplevelse ud af det.

 

 

Kort om DigiRehab i Århus:

Århus Kommune udfører i sidste halvdel af 2018 en stor prøvehandling med DigiRehab. I DigiRehab har vi fået lov til at følge afprøvningen tæt. Derfor vil vi i den kommende tid bringe oplevelser, små reportager og delresultater fra Århus her på websitet og i vores nyhedsbrev.

Efterår 2017: Indgåelse af aftale med DigiRehab

Primo 2018: Oprettelse af DigiRehab i Århus Kommunes journalsystem Cura. STATUS: Det har været en administrativ udfordring at få oprettet DigiRehab som ydelse i Cura, men udfordringen er nu løst, og projektet er klar til at rulle ud. Læs mere om Århus Kommunes forventninger til DigiRehab her.

Sommer 2018: Uddannelse af SOSU-personale.
STATUS: Uddannelsen af SOSU-personalet er afsluttet - måske med behov for lidt opfølgning. Sommerferien har trukket uddannelsen en smule i langdrag. Medarbejdere og ledelse er meget positive over for projektet, og generelt opleves DigiRehab som brugervenligt og enkelt at anvende. Læs mere om uddannelsens indhold og fokus her.

Efterår 2018: Træning med ældre borgere i eget hjem via DigiRehab.
STATUS: Igangværende.

Ultimo 2018: Evaluering og effektmåling af indsatsen.
STATUS: Afventer træningsafslutning.