Reset

Support tlf: 72 11 21 42

DIGIREHAB I AALBORG KOMMUNE

Aalborg Kommune har anvendt DigiRehab som et centralt træningsredskab i kommunens overordnede satsning: ”Træning før pleje” siden begyndelsen af 2016.

Satsningen er en stor succes. Både ældre, pårørende og medarbejdere udtrykker stor tilfredshed med træningen og effekten af den.

Indsatsen har også vist sig som en økonomisk gevinst. I Aalborg Kommune er der sparet omkring 30 millioner kroner på driften af ældreområdet i 2017. En stor del af denne besparelse tilskrives konceptet ”Træning før pleje.” (se link til artikel nederst)

Senest har Aalborg Kommune og DigiRehab indgået et samarbejde med bl.a. Århus Universitet og Kommunernes Landsforening om et større forskningsprojekt “Digital bedre brug af hjælpemidler”. Det kan du læse mere om her.

DigiRehab i stort KL-projekt om hjælpemidler og træning

Borgere med hjælpemidler har dobbelt så stor gavn af DigiRehab

Resultater fra Aalborgs prøvehandling

I Aalborg Kommune blev DigiRehab i første omgang anvendt i en vellykket forsøgsperiode, hvor 75 ældre i Aalborg Kommune blev tilbudt et 12 ugers træningsforløb. Forsøgsperioden dokumenterede stor effekt på selvhjulpenhed – på kort såvel som på langt sigt – og dannede dermed baggrund for en senere fuld implementering af DigiRehab.

• 63% af de ældre borgere i prøvehandlingen gennemførte hele træningsforløbet med DigiRehab.

• Umiddelbart efter træningsperioden var behovet for hjemmehjælp i snit reduceret med 88 minutter om ugen per borger, der gennemførte træningen.

• 12 mdr. efter træningsafslutning var effekten stadig markant. Hele 90% af borgerne havde i gennemsnit bibeholdt en reduktion i hjælpen på 64 minutter om ugen.

• De borgerne (top 25%), der fik allermest ud af forløbet, fik reduceret deres behov for hjemmehjælp med hele 262 minutter ugentligt i gennemsnit.

Det skriver pressen om DigiRehab i Aalborg

Læs artiklen om DigiRehabs effekt i Aalborg i Magasinet Pleje her.

FÅ VORES E-MAGASIN

DigiRehabs e-magasin giver dig indblik i vores ekspertviden om den effektive træningsindsats i ældreplejen. Tilmeld dig DigiRehabs nyhedsbrev og få magasinet tilsendt på mail med det samme.

KONTAKT OS I DAG
close slider

    Vi vender tilbage inden for 24 timer.